Ненков: В здравеопазването трябва да бъдат „рязани“ глави

 

Съвсем логично е всеки нов министър да си избере екипа. Аз бях категоричен, че няма да остана на поста си, независимо кой ще е новият министър. Това е моя гледна точка. Тази тема беше обсъждана и с премиера Бойко Борисов. И на него му казах, че ще бъда зам.-министър само с проф. Николай Петров. Това няма нищо общо с личността на Кирил Ананиев, който е голям професионалист. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият зам.-здравен министър д-р Мирослав Ненков.

„Една „смела“ журналистическа разработка коства поста на проф. Петров. С нашата работа успяхме да затворим някои кранчета, през които изтичаха парите за здравеопазване. Не мога да кажа дали журналистическата разработка е „смела“ или е поръчка. Няма такова нещо като лекарска мафия. Източването на системата се прави от няколко наглеци, които са си намерили уютно местенце“, разкри той.

„Стартирахме някои мерки, за които съм убеден, че ще има приемственост. Вече не съм зам.-министър и мога да не спазвам добрия тон. В здравеопазването трябва да бъдат рязани глави, не физически разбира се. Тези хора харчат нашите общи обществени пари. Тези хора са намерили на баницата мекото или по-скоро им е разрешено. В системата на здравеопазването не крадат лекарите, които всеки ден спасяват човешки животи. Крадат мениджърите, не всички, но има много недоброжелателни мениджъри“, категоричен беше д-р Ненков.

Вашият коментар