Home » България » Николай Василев пак предложи всички магистрали в България да са частни

Николай Василев пак предложи всички магистрали в България да са частни

Сподели новината

На държавата парите ѝ текат през пръстите, не спазва сроковете за строителство на инфраструктура и качеството е слабо.

Най-добре е държавата без да даде нито един лев от бюджета, да концесионира всички магистрали тази година и да са готови до края на мандата.

За 4 години могат да се построят 500 км магистрали без държавни пари. Това каза бившият финансов министър Николай Василев в „РеВизия“ по „Нова телевизия“.

По думите му при концесия магистралата си остава държавна собственост, но друг оперира. „Има различни модели, по които инвеститорът печели.

Единият е чрез тол такси, плаща се за пътуване по магистралата. Друг е чрез винетките, които събира държавата.

При прозрачен международен конкурс или с голяма фирма, която е правила концесии в други държави, например Германия, Испания или Италия, аз бих бил по-спокоен, че ще го направят по-добре от всеки държавен чиновник“, смята Николай Василев.

Премиерът Симеон Сакскобурггостски пръв предложи като премиер АМ „Тракия“ да бъде завършена на концесия от португалски фирми. Идеята беше бламирана и от самата управляваща партия НДСВ, която имаше мнозинство в парламента.

Поставете оценка:




1.8

Оценка 1.8 от 15 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.