Home » Свят » Уганда изрази готовност да прати войници в Москва

Уганда изрази готовност да прати войници в Москва

Сподели новината

Синът на лидера на Уганда Йовери Мусевени, Мухузи Кайнеругаба, каза, че ще изпрати войски да защитават Москва в случай на "империалистическа" заплаха, предаде Africanews.

„Наречете ме путинист, ако искате, но ние, Уганда, трябва да изпратим войници да защитават Москва, ако е заплашена от империалисти“, написа той в Туитър.

„Западът си губи времето с безполезна проукраинска пропаганда“, добави синът на президента, твърд поддръжник на Владимир Путин. 48-годишният Кайнеругаба, който е свикнал да прави противоречиви изявления в социалните мрежи, обяви този месец кандидатурата си за президентските избори през 2026 г.

Уганда се въздържа от гласуване в ООН по украинския конфликт, включително през февруари на първата годишнина от руската инвазия в Украйна, която призова Москва да изтегли войските си от страната. Русия традиционно има силни връзки с Африка поради подкрепата си за движенията за независимост на континента, които тогава се бореха с колониалните сили.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар