Home » Свят » Пригожин спря конвоя към Москва, връща се обратно

Пригожин спря конвоя към Москва, връща се обратно

Сподели новината

Лидерът на "Вагнер" Евгений Пригожин спира военния конвой, тръгнал към Москва, след като проведе разговор с президента на Беларус Александър Лукашенко.

По информация на ТАСС през целия ден са били провеждани разговори със собственика на частната армия „Вагнер“, който предприе военен преврат срещу руското военно ръководство. „Евгений Пригожин прие предложението на президента на Беларус Александър Лукашенко да спре движението на въоръжени лица от компанията „Вагнер“ в Русия и да предприеме по-нататъшни стъпки за деескалация на напрежението“, се казва в изявление на Минск.

"Тръгнахме на 23 юни за "Марша на справедливостта". През деня изминахме 200 км до Москва. През това време не сме пролели нито капка кръв от нашите бойци. Сега е моментът, в който може да се пролее кръв. Осъзнавайки цялата отговорност за това, че ще се пролее руска кръв, обръщаме колоните си и тръгваме в обратна посока към полевите лагери според плана “, каза Пригожин в аудиозапис, разпространен в Телеграм. В него обаче той не казва и дума за преговори с Лукашенко.

Това, което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа. Това заяви по-рано днес президентът на Русия Владимир Путин в изявление към руския народ. Изявлението последва действията от тази нощ и тази сутрин на Евгений Пригожин, ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер", който открито обяви война на руското военно министерство и Шойгу. В обръщението си към нацията Путин също така призова за единство във всички руски сили и за преодоляване на различията. Той каза, че Русия ще се защити от вътрешното предателство и обеща сурови наказания за метежниците.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.