Майка се развилня в Синя стая, за да не й вземат детето

 

Жена с 5 деца, едно от които дадено за отглеждане в приемно семейство, се развилня при среща с него в т. нар. Синя стая. Започнала да рита играчките и мебелите в помещението, предназначено принципно да създаде спокойна обстановка за децата в кризисни ситуации. Убедена, че социалните искат да вземат детето, започнала да крещи и за капак наплюла една от служителките. После изчезнала, преди да дойде полицията.

Само три от петте деца на жената са непълнолетни, за две от тях тя се грижела сама. Другото живеело при приемни родители и майката имала издадена от съда забрана да проявява каквото и да било насилие срещу него, но все пак имала право да го вижда. Това трябвало да става под надзора на Отдела за закрила на детето. Така на 27 април т. г. майката отишла да се срещне със сина си в Синята стая, като водела и другите си две малки деца.

Социалните наблюдавали случващото се на видеостена. Скоро децата се скарали и майката се разкрещяла на отглеждания от други хора свой син, момчето се разплакало и излязло. Веднага било предадено на приемните си родители. Това доразярило рождената майка, тя започнала да рита играчките и обзавеждането в Синята стая за ужас на другите две деца. После тръгнала да се разправя, че не е съгласна да вземат детето, викала и обиждала, после се изплюла в лицето на една от работещите в отдела.

Изправена пред Пловдивския районен съд по обвинение в хулиганство, жената изразила съжаление за случилото се. Тя има стара присъда за набеждаване, но тъй като е реабилитирана, се води с чисто съдебно минало. Не е освобождавана от наказателна отговорност досега, затова и решението на съда е глоба от 1100 лв. – със 100 лв. над минималното. То подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Вашият коментар