Home » Спорт » България e старият кошмар на Байерн!

България e старият кошмар на Байерн!

Сподели новината

Квалификациите за настоящите 3 европейски клубни турнира по футбол започват скоро. Тази година ще бъдем представени от 4 тима в Европа. Всеки един от отборите афишира амбиции за добро представяне. Какво ще направят Лудогорец, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски предстои да разберем.

Ето само няколко резултати на наши тимове в ЕКТ през годините, домакински срещи срещу Байерн Мюнхен:

Сезон 1973–74: ЦСКА – Байерн 2:1
Сезон 1977–78: Марек – Байерн 2:0
Сезон 1981–82: ЦСКА – Байерн 4:3
Сезон 1984–85: Ботев Пловдив – Байерн 2:0

Байерн е шампион на Германия „скромните“ 33 пъти. Има и 6 титли в КЕШ/Шампионска лига. Има и 4 загуби в България.

Статистиката сякаш няма нужда от коментар. А дали Байерн скоро ще загуби от български тим? Едва ли. А и за да се случи, трябва поне да се срещнат.

Изводът е, че българският футбол май се нуждае от драстични промени, за да може стадионите да са по-пълни, отборите да печелят по-големи приходи от участие в Европа (при сегашните големи наградни фондове) и да продават по-скъпо футболисти. Печеливши биха били всички – фенове (заради емоциите), футболисти, собственици на тимове. Разковничето изглежда е в ДЮШ по футбол. Имаме ли национална, съчетана с клубна стратегия по въпроса? Ето това е въпрос важен за България.

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:




3.9

Оценка 3.9 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.