Лазар Влайков излиза на свобода срещу 8000 лева

 

Окръжния съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение на Лазар Влайков на парична гаранция в размер на 8000 лева. Миналата седмица Районният съд излезе с решение обвиняемият да остане под домашен арест.

45-годишния Влайков поиска по-лека мярка с мотива, че сега не може да изпълнява задълженията си като председател на земеделската кооперация в Септември, както и като общински съветник в Септември. Влайков бе задържан за убийството на ресторантьора Наско Тонкев от Виноградец, който бе прострелян смъртоносно със законно притежавания пистолет на съветника.

Първоначално властите твърдяха, че изстрелът е произведен от 6-годишния племенник на Лазар, който е освободен само 24 часа след задържането си без повдигнато обвинение. Последва скандал, чуха се и обвинения, че местният политик, тогава все още представител на ГЕРБ, се ползва с политически и прокурорски чадър.

След намесата на главния прокурор Сотир Цацаров последва ново задържане, а на 12 септември на Влайков беше наложена мярка „домашен арест“. Тогава случаят беше прехвърлен към полицията и прокуратурата в Пловдив с цел осигуряване на безпристрастност.

Вашият коментар