Спас Гърневски: Нинова покри далаверите на Гергов за Панаира в Пловдив

 

Не се страхуваме от вота на недоверие. Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Той отбеляза, че парите на България са ограбвани на няколко етапа като един от тях е приватизацията, както и последвалият фалит на КТБ.

„Онова голямото, което стана – да трансформираш политическата власт в икономическа като се отречеш от идеалите си и сега пак да се върнеш в политиката – това се играе на българската политическа сцена вече 28 години“, допълни Гърневски.

„Темата за корупцията и приватизацията вървят ръка за ръка. Аз самият имам достатъчно примери като човек, който достатъчно е бил в локалната политика – като кмет на Пловдив. Внесъл съм доклад за една от сделките в Пловдив – за Международния панаир. Първата стъпка е ужилването на общината със 150 милиона, изгубени криминално за 10 месеца. Точно по това време, когато господин Гергов, бивш функционер на БСП, извършва сделката, госпожа Корнелия Нинова е председател на борда на панаира“, посочи депутатът.

Според него около „зелника“ са били и тогавашната власт – местната, и централната. „Бях упълномощен от Общинския съвет да направя проверка по тази сделка. След като докладът бе готов, всички гласуваха той да бъде изпратен до прокуратурата, до парламента и всички важни институции. Само за 10 месеца изчезват 600 милиона“, отбеляза Гърневски.

Той изрази надежда новият антикорупционен орган да поиска преразглеждане на тази скандална сделка: „Убеден съм, че рано или късно Пловдив ще си върне заграбените имоти. Става въпрос за 6 дка в Стария Пловдив, 40 дка около Панаира, паркове и градини около Панаира… Не може да изчезнат за 10 месеца имоти за 150 милиона, още половин милиард от държавата – и да няма виновни!“.

Вашият коментар