Home » Свят » Над 470 арестувани след безредици (СНИМКИ)

Над 470 арестувани след безредици (СНИМКИ)

Сподели новината

Френските правоприлагащи органи са задържали 471 души от началото на безредиците на 30 юни, съобщи каналът BFMTV позовавайки се на министъра на вътрешните работи и отвъдморските територии Джералд Дарманин.

Дарманин пристигна в Мантес-ла-Жоли около 02:30 сутринта местно време, за да се срещне с полицията и жандармеристите.

По-рано на страницата си в Twitter той съобщи за 270 ареста, включително над 80 в Марсилия.

В петък вечерта кметът на Марсилия Беноа Паян поиска министърът "незабавно да изпрати допълнителни сили на реда" в града. „Сцените на грабежи и насилие в Марсилия са неприемливи. Осъждам тези актове на вандализъм най-категорично“, написа той в Twitter.

Според съобщения в медиите над града прелитат разузнавателен самолет и хеликоптер на жандармерията, а по улиците кръстосват бронирани коли. Според Агенция Франс Прес властите може да изпратят допълнителна рота полицаи от републиканските охранителни компании, специализирани в потушаването на безредици.

По-рано в града групи агресивни граждани ограбиха десетки магазини, сред които и оръжеен магазин. По-късно е задържан един от предполагаемите крадци, у когото е намерена ловна пушка. Това далеч не е първият случай на ограбване на оръжейни магазини по време на безредиците и последствията не закъсняват: в социалните мрежи все по-често се появяват видеоклипове на въоръжени мъже в тълпа от хулигани. В един от тях мъж стреля с пушка по уличните камери за наблюдение на града.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар