Home » Наука и технологии » Китайските смартфони доминират на руския пазар

Китайските смартфони доминират на руския пазар

Сподели новината

Китайските смартфони са доминирали руския пазар през първото полугодие на годината, съобщава Ройтерс, като се позовава на водещ търговец на потребителска електроника. Според „М. Видео-Елдорадо“ 70 на сто от всички продадени смартфони в Русия през този период са били китайско производство, спрямо 55 на сто през миналата година.

Смартфоните на „Сяоми“ (Xiaomi) и „Риълми“ (Realme) станаха най-продаваните в Русия, след като „Самсунг“ (Samsung) и „Епъл“ (Apple) спряха продажбите на своите устройства в страната заради инвазията в Украйна.

Търсенето на смартфони в Русия през първите шест месеца на годината нараства със 17 на сто спрямо същия период на миналата година. Общият брой на продадените устройства възлиза на 13 милиона.

„Китайските марки системно засилват присъствието си в страната“, се посочва в изявление на „М.Видео“.

Москва става сериозно зависима от Пекин за много нещa, включително електроника и автомобили, след като повечето западни марки напуснаха миналата година руския пазар, предаде БТА.

Поставете оценка:




1

Оценка 1 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар