Скандалът: Фотограф разобличи как е дадена титлата „Мис България“ „под масата“!

 

Скандалът около конкурса „Мис България“ се разраства! Масло в огъня наля Георги Божиков, един от фотографите, набедени от коронованата за най-красивата неомъжена жена в страната Тамара Георгиева в непрофесионализъм. 24-годишната миска обясни неугледните си снимки, които вече трети ден спамят социалните мрежи, с лоша композиция и неправилно избран ъгъл на заснемане.

Оправданието на Георгиева провокира Божиков да избухне във „Фейсбук“ с публикация, чийто тътен удари мощно върху реномето на конкурсите за красота у нас, като цяло. За никого не е тайна, че отдавна титлите се раздават под масата, срещу спонсорство, заплащане или пък на „наши момичета“.

Във въпросната вечер, 18 ноември, събота, Георги Божиков е присъствал в „Рейнбоу Плаза“, където се проведе конкурсът „Мис България“ не като представител на медия, а за собствено удоволствие. От мястото, от което е снимал, е имал пряка видимост към журито от бивши носителки на короната.

„Така се случи, че бях на такова място, че виждах протоколите, на които миските от журито отбелязваха класирането. Мислех да снимам протоколите, но прецених, че е грубо. Вече съжалявам, че не го направих! ВСИЧКИ бяха посочили на 1-во място момичето от Бургас !!!. Видях и на Иво Танев протокола!“, скандално разкри Божиков. Той визира 18-годишната Йовита Георгиева, обявена за първа подгласничка на Тамара Георгиев.

„Хайде да призовем към явно гласуване следващия път“, прикани организаторите на конкурса набеденият от Георгиева фотограф.

Не той обаче е авторът на най-тиражирания на миската кадър, заради който тя бе оприличена с Баба Яга. Кадърът е на Валери Захов. Във „Фейсбук“ той дори приложи специална галерия от конкурса, на която е заснел всички момичета, за да преценят потребителите дали е лош фотограф.

Междувременно, Ирина Папазова, собственик на модна агенция „Интерсаунд“, която е в провинцията заедно с претендентките за короната „Mrs. Planet“, се включи в диспута по темата в социалните мрежи със следната публикация: „Нямам никакви претенции към фотографа Георги Божиков и много го моля да не си прави реклама на наш гръб! Имам претенция само към един Валери Захов и не към това дали снима добре или не, а към това, че пусна неподходяща снимка неясно с каква цел! Но смятам, че тая тема леко се изчерпа!“.

Сега обаче е редно, ако организаторите на „Мис България“ в лицето на Папазова, държат на доброто си име, да изчистят лошата слава, която занапред ще преследва конкурса, като покажат протоколите с вота на дамите от журито. Освен, ако следите вече не са заличени…

Вашият коментар