Home » Свят » В Средиземно море са загинали рекордно много мигранти

В Средиземно море са загинали рекордно много мигранти

Сподели новината

През първата половина на годината в Средиземно море са загинали рекордно много мигранти от 2017 г. насетне, става ясно от данни на Международната организация по миграция, цитирани от ДПА, предаде БТА.

Най-малко 1874 мигранти, опитали се да прекосят Средиземно море, са намерили смъртта си или са изчезнали през първите шест месеца на годината, съобщава агенцията на ООН. За сравнение, през същия период миналата година броят на тези мигранти е бол 1108.

През 2017 г. най-малко 2278 мигранти са намерили смъртта си в опит да прекосят Средиземно море, а през 2016 г. броят на тези мигранти е бил 2946.

От 2014 г. има общо 27 633 регистрирани смъртни случая на мигранти, опитали се да прекосят Средиземно море. Според Международната организация по миграция действителният брой на смъртните случаи вероятно е по-голям, тъй като се предполага, че много от плавателните средства на мигрантите потъват, без да оставят каквато и да било следа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.