Дайнов: Престъпната приватизация е глупост! Искат да ударят СДС и Нинова

 

У нас има култ към силата. В българската революция има само два насилствени момента – подпалването на Партийния дом и атаката срещу парламента. Хората като излязат на революция се организират така че да няма насилие. В повечето такива моменти полицаите ги няма никакви и хората са се научили да се пазят. Това каза политологът и писател проф. Евгений Дайнов в ефира на БТВ.

По думите му не бива да се влиза в спирала на насилие. „Започнеш ли го мащабно, ти не знаеш до къде ще стигне. За жалост преходите в Европа се свличат към диктатура. Това не е само български проблем“, подчерта той. Относно политическите конфликти между БСП и ГЕРБ Дайнов заяви: „Има затишие между две бури. На хората не им мирише на избори. Защото хората не са надушили, че периодът не е мирен. БСП вкараха два гола, но тактически нямата капацитет да победят“.

Според политолога престъпната приватизация е глупост. „Тук има два пласта – първо да бъдат доунищожени остатъците от СДС и десните; другата цел е да се ударят Корнелия Нинова и Иво Прокопиев. Променя се Конституцията, за да се опраскат няколко човека. Това няма как да стане“. „В душата на българския народ има и подлички и страхливи моменти. Те са свикнали типажи като Тодор Живков да го управляват“.

Относно изнесеното заседание на правителството в Македония Дайнов заяви: „Добре че се смени властта в Македония. Те се нормализираха след дълъг период на странно поведение и слава Богу“.

Вашият коментар