Home » Крими » Внучката на Виолета Донева я е убила с особена жестокост

Внучката на Виолета Донева я е убила с особена жестокост

Сподели новината
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу внучката на Виалета Донева – Ивет Стайкова за умишлено убийство актрисата, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

ОЩЕ: Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена в убийството ѝ, остава в ареста

Според обвинителния акт до 18 октомври 2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия, както към приятеля си, така и към неговата майка. Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с бабата на Ивет – Виолета Донева и на 18 октомври 2022 г. завел обвиняемата в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а поради това Ивет Стайкова таила чувство на омраза към баба си.

Вечерта на 19 октомври 2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението да убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар.

Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на Виолета Донева. След като умъртвила баба си, обвиняемата напуснала жилището – в 5:14 часа на 20 октомври 2022 г.

От заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, посочват от прокуратурата.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар