Цветан Цветанов категоричен: Управление с ДПС и БСП е невъзможно!

 

Депутати от БСП не искат ГЕРБ да приеме на конгреса си декларация против коалиция с тях. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание.

Думите му са по повод изказванията от страна на ДПС, че искат демонтаж на националистите от властта и че в едно бъдещо управление биха участвали във властта с ГЕРБ. „Всеки вижда, че ГЕРБ е незаобиколим фактор в едно бъдещо управление и всеки иска да бъде потенциален кандидат за участник във властта“, каза Цветанов.

Той поясни, че пред ГЕРБ стои четиригодишен управленски мандат. „Изборите преминаха само преди 6 месеца. Управленската програма, която приехме август месец е за четиригодишен период. В момента се придържаме и изпълняваме ангажиментите си“, заяви Цветанов. По думите му допустимата и възможна коалиция е била ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

„Искането на оставка на правителството се комбинира от двете политически формации БСП и ДПС. Това е алтернативата на сегашното управление“, каза Цветанов. На въпрос дали съществува вариант ГЕРБ да управлява с ДПС, Цветанов отговори, че в настоящия момент такава хипотеза не е възможна.

„Нека бъдем искрени към съответните желаещи да участват заедно с нас“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ и поясни, че българските граждани са тези, които определят. „Управление с ДПС и БСП е невъзможно. Дори на конференцията на ГЕРБ ще излезем с политическо решение“, заяви Цветанов.

Вашият коментар