Home » Крими » МВР хвана незаконно тежко оръжие в София (СНИМКИ)

МВР хвана незаконно тежко оръжие в София (СНИМКИ)

Сподели новината

Снимка ПЦ на МВР

Разследването е започнало след придобита информация за престъпна група, която се е занимавала с разпространение на огнестрелни оръжия и боеприпаси. След предприети действия и потвърждаване на информацията, през вчерашния ден е проведена специализирана полицейска операция, под ръководството на Софийска градска прокуратура. В рамките на действията са установени четирима участници в престъпната схема. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни превозни средства.

ОЩЕ: Задържаха мъж в София с незаконно оръжие и боеприпаси

С постановление на прокуратурата на двама от задържаните е повдигнато обвинение за това, че в условията на продължаващо престъпление, на различни дати, без разрешение, издадено от надлежен орган на властта, са продали на територията на София автомат конструкция „Калашникова“, картечен пистолет “Образец 61“ /“Скорпион“/, пистолет „Макаров“, преработен сигнално-газов пистолет и патрони. Единият от задържаните е привлечен и за престъпление, свързано с държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп с тегло 337.14 г и кокаин – 0.07 г.. Те са привлечени като обвиняеми и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Снимка ПЦ на МВР

Разследването по случая продължава от служители на ГДБОП, под ръководството и надзора на СГП. Предстои внасяне на искане на прокуратурата пред Софийския градски съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Турски тираджия блъсна българин на митницата по невнимание и го уби

„Осемте джуджета“: Прокурори върнали милиони, но не откъдето са ги иззели

Разлепиха некролози на жив съдия в София, прокуратурата разследва

Над 2600 кг гъби пачи крак задържаха горските от Пазарджик

ВКС задължи съдии да гледат дело за юридическа промяна на пола

Внучката на Виолета Донева я е убила с особена жестокост

Избраха съдията, който ще разследва Сарафов

Спецакция срещу нелегалната миграция в цялата страната

Порои и бури в 15 области на Северна и Източна България

Български тираджия е загинал на ГКПП „Капитан Андреево“

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.