Home » Свят » Сириец, членувал в „Ислямска държава“, е осъден на 11 години затвор в Германия

Сириец, членувал в „Ислямска държава“, е осъден на 11 години затвор в Германия

Сподели новината

Сириец е осъден в Германия за военни престъпления, извършени докато е бил член на "Ислямска държава"

Районният съд в Берлин обвини Раед Е., сириец по произход, в извършване на военни престъпления, членство в чуждестранна терористична организация, измъчване на пленници и други престъпления, свързани с неговото участие в "Ислямска държава" в Сирия. Съдът му наложи присъда от 11 години лишаване от свобода, съобщи "Асошиейтед прес".

Прокуратурата установи, че 32-годишният сириец се е присъединил към "Ислямска държава" през 2014 година и е взел участие в нападенията срещу племето Аш Шайтат в източната сирийска провинция Дейр аз Зур, предаде БТА.

По време на процеса бяха представени свидетелски показания от мъж, който бил пленен и жестоко измъчван от Раед Е. След напускането на Сирия през 2015 година, обвиняемият се е преместил в Германия, където беше арестуван през миналата година.

Решението на съда може да бъде обжалвано.

Този случай подчертава ангажимента на Германия и другите държави в борбата срещу тероризма и преследването на отговорните за военни престъпления. Съдебната система играе ключова роля в преследването и справянето с тези престъпления, осигурявайки справедливост за жертвите и подчертавайки, че нарушенията на международното хуманитарно право няма да останат ненаказани.

Берлинският процес отново потвърждава необходимостта от последователна и ефективна международна координация в борбата срещу тероризма и осигуряването на справедливост и сигурност за всички жертви на военни престъпления.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар