Зам.-шефът на „Пирогов“: Да се говори, че болницата не функционира добре, не е вярно

 

При нас проверките не спират, в сегашната проверка няма нищо притеснително, тя ни помага да се подобри начина на работа. От началото на годината проверките са десетки. Това заяви неврохирургът проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната дейност в „Пирогов“.

„Пирогов“ има един голям дълг, в началото на годината бяха 17 млн. лева просрочените задължения, сега те за пръв път от много години насам са намалели, коментира той пред БНТ. Проф. Габровски отчете, че цените на медикаментите и консумативите в болницата през тази година, в резултат на допълнителни споразумения към договори, са намалени между 10 и 30%. В ежедневната работа харчим по-малко, отчете той.

По думите му през болницата минават над 300 000 души всяка година. През 2017 г. има ръст от 17% – 4600 души месечно. За нас това е ръст на доверие, при големия избор на лечебни заведения. Да се говори, че „Пирогов“ не функционира добре, не отговаря на истината, заяви той. Кадрови дефицит в болницата, който да пречи на работата, няма. Постоянно напускат кадри, някои от тях се връщат. Все по-трудно ни е обаче.

В „Пирогов“ работят над 2100 души, имаме във всички области подготвени специалисти, каза още проф. Николай Габровски. Лимитната ни дейност е увеличена с 367 000 лв., за нас това е важна глътка въздух, за да не връщаме пациенти, отчете той.

Вашият коментар