Граждани за кръстовището убиец в Благоевград: Катаджиите идват тук само, за да си купят кафе

 

Кръстовището е с необходимата маркировка. Няма как да изградим кръгово кръстовище тук. Може да се търси решаване на проблема със светофарна уредба, но това ще доведе до проблем с пропускливостта на улица „Славянска“, която е основна в Благоевград. Проблемът с паркирането също е голям, защото тези улици са извън Синята зона. Това каза пред камерата на БТВ кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който коментира вчерашния инцидент с блъснатото на пешеходна пътека и загинало на място 19-годишно момиче.

Шефът на КАТ-Благоевград също заяви, че полицията прави всичко възможно, за да предотврати инцидентите. „Контрол има. Поставени са знаци. Пешеходната пътека и изградена по всички правила“, даде пример той. Граждани, студенти и общински съветници от Благоевград бяха на коренно противоположно време и заявиха категорично, че от страна на КАТ няма никакъв контрол на натовареното кръстовище.

„Катаджиите идват тук само, за да си купят кафе. Няма абсолютно никакъв контрол. За това кръстовище се подават сигнали от 2014 година. Трябваше да стане тази трагедия, за да се обединим“, категорични бяха всички те. Малко по-късно студенти от ЮЗУ, където е учило починалото момиче и граждани блокираха сградата на общината в знак на протест, като разговаряха с кмета Камбитов.

„Ще поставим светофар. Ще поставим и легнал полицай, както и шумяща маркировка. Няма как обаче да върнем човешкия живот. Трябва всички да спазваме правилата за движение. Това е решението на проблема. Не спазваме ли правилата и не сме ли отговорни, нищо не може да помогне“, обяви той.

Вашият коментар