Home » Свят » Москва: Няма как да прекратим огъня, след като Украйна провежда контранастъпление

Москва: Няма как да прекратим огъня, след като Украйна провежда контранастъпление

Сподели новината

Русия не може да изпълни онази точка от африканската мирна инициатива за Украйна, касаеща прекратяването на огъня, тъй като Украйна води контранастъпление. Това заяви в беседа с журналисти в Константиновския дворец руският президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

"Има неща които са трудно осъществими или неосъществими. Например там има един пункт – за прекратяване на огъня. Но украинската армия настъпва, тя е в атака за реализиране на голямо стратегическо настъпление. Тогава защо ни се отправя призив за прекратяване на огъня? Ние не можем да прекратим огъня, когато към нас настъпват, заяви Путин, визирайки пункта за прекратяване на огъня, заложен в африканската мирна инициатива.

Различни инициативи за Украйна биха могли да бъдат основа на мирен процес, каза още Путин. Той визира тук освен африканската, така и китайската и други аналогични предложения за мир в Украйна, предаде ТАСС. Ройтерс отбелязва относно това мнение на руския президент, че той не отхвърля разговорите за Украйна.

Путин допълни, че редица точки от африканската мирна инициатива за Украйна се реализират вече, в това число и обменът на пленници, а също и решаването на въпроси от семеен и хуманитарен характер, свързани с деца.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар