Цветанов прозря конспирация в изповедта на Ламбо, той: Всякакъв съм бил, само употребен не съм бил

 

Уважавам го, но в днешния дебат Стефан Данаилов беше употребен. Няма човек, който да няма близък или да е загубил близък заради ракови заболявания. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на дебатите по ветото на президента върху Закона за Бюджета на НЗОК през 2018 година, предаде агенция „Фокус“. „Баща ми почина на 62 години от рак и затова не искам да се спекулира с темата в пленарна зала“, посочи той.

„Уважение и респект към Стефан Данаилов, но винаги трябва да се търси балансът. Казахте за младите хора, за самия вас, слагам тук и тези, които си заминаха. Това, което днес трябва да говорим е да търсим политики, които да стигат до хората и да предотвратим заболяванията“, обясни Цветан Цветанов.

„Не е ли по-добре да имаме профилактика, да имаме диагностициране, необходимите прегледи, за да живеем по-дълго“, попита той. „Можеше да излезе да говори Вежди Рашидов и той също се лекува от рак. Можехме да поканим Йорданка Фандъкова, която също преодоля онкологично заболяване“, каза още Цветан Цветанов.

„В този дебат не трябва да има популизъм и безотговорно поведение, а необходимата експертиза. Нека да не спекулираме с това, че с тези 32 молекули и увеличаването на бюджета ще се реши проблемът. Проблемът няма да се реши. Трябва да го решим с необходимата превенция“, поясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

В отговор депутатът от БСП Стефан Данаилов заяви: „Всякакъв съм бил, само употребен не съм бил. Употребен ми звучи като изнасилен. Другарю, Цветанов, мислех, че имате по-високо мнение за мен“. „Никой не ме е викал тук, аз съм болен човек. Каквото и да говорите и да го крещите, няма да стане по този начин. Малкият жест, който очаквах, че ще се случи от вашата ПГ явно няма да се състои, за което искрено съжалявам“, каза още той.

Народното събрание преодоля ветото на президента върху бюджета на НЗОК за 2018 г., предаде БГНЕС. За бяха 126 депутати, против бяха 95 депутата, така текстовете от бюджета на НЗОК бяха прегласувани и приети повторно. Държавният глава наложи вето върху текстове от Закона за бюджета на НЗОК, които определят да не се плащат иновативни лекарства за онкоболни за следващата година с мотива, че се дава различно третиране на здравноосигурените лица и се засяга основно конституционно право, гарантиращо на гражданите достъпна медицинска помощ, затова и законът се връща на ново обсъждане.

Вашият коментар