Home » Свят » Путин е организирал преврата на „Вагнер“. Разкриха каква е била целта му

Путин е организирал преврата на „Вагнер“. Разкриха каква е била целта му

Сподели новината

Военният метеж в Русия през юни, ръководен от Евгений Пригожин и неговата частна военна компания „Вагнер“, е специална операция, координирана с руския диктатор Владимир Путин.

Това каза секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, цитиран от украинските медии. „Днес вече можем да кажем, че това беше специална операция, съгласувана с Путин за разобличаване на тези генерали, които не бяха напълно лоялни към Путин и неговото обкръжение“, каза Данилов.

Киев е наясно с броя на тези генерали. По думите му част от тях са зад решетките и са освободени от длъжност. Данилов каза, че "разногласията" в руската държава ще продължат да набират скорост.

„Ние вярваме, че това ще се случи през есента или зимата на тази година, защото броят на хората, които разбират докъде ги е довел Путин, се увеличава всеки ден“, добави той. На въпрос кой може да провокира следващото въстание в Русия, Данилов каза, че този въпрос „изисква време“. Той смята, че това може да е неочаквана фигура, която бързо ще бъде подкрепена от хората, защото в Русия „любовта е само на една крачка от омразата“, което предполага, че общественото мнение в страната може бързо да се обърне срещу управлението на Путин.

По-рано The Washington Post съобщи, че руските разузнавателни агенции са информирали Путин за бунта на частната армия „Вагнер“ поне няколко дни преди да се случи. Той по никакъв начин не е реагирал нито преди бунта, нито по време на настъпването на вагнеровците към Москва. В крайна сметка Пригожин спря метежа, аргументирайки се, че не трябва да се пролива руска кръв.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.