След калното бедствие в Калифорния 8 души са все още в неизвестност

Осем души все още са в неизвестност след реките от кал, които отнеха живота на най-малко 17 души в южната част на Калифорния, разрушиха много къщи и прекъснаха ключови пътни артерии, съобщи Франс прес.

Поройните дъждове в понеделник и вторник – първите от десет месеца – предизвикаха реки от кал и боклуци, които заляха Монтесито и други градове в окръг Санта Барбара, на северозапад от Лос Анджелис. Според властите броят на хората в неизвестност е намалял от 13 на 8, а броят на загиналите е останал непроменен.

Ранените хора са 28, разрушени са поне 65 къщи и са нанесени щети на още 446. Пожари наложиха евакуацията на десетки хиляди души и унищожиха стотици домове в Калифорния. Близо 700 души участват в спасителната акция, съобщи ДПА.

Огънят унищожи околната растителност, създавайки оптимални условия за трагедията, която сполетя същия район в началото на седмицата, две седмици след като хората се завърнаха по домовете си след евакуацията заради пожарите. Операциите по почистването започнаха, но екипите изпитваха вчера затруднения да премахнат лепкавата кал от улиците на Монтесито.

В други райони се работи по възстановяване на електроснабдяването. Повече от 50 км от автомагистрала 101, която свързва северната и южната част на Калифорния, остават блокирани.

Вашият коментар