Баща стреля по полицаи, търсещи сина му, избягал от пътна проверка

 

37-годишен мъж от разградското село Брестовене стреля по полицаи, които потърсили 19-годишния му син в дома му. Повод за това станал фактът, че младежът избягал от пътна проверка от униформени от Кубрат, съобщават от ОД на МВР. Това е станало на 10 януари, около 21:00 ч. в Брестовене.

Автомобилът бил последван от служителите на МВР, които видели как шофьорът спира пред къща на ул. „Ивайло“. От мястото на водача слиза неправоспособният Ю.С.М. на 19 години, който влиза в дома си и се укрива. При извършената проверка той не е установен.

Пред патрулния екип застанал бащата на момчето С.С., като отправил заплахи и закани за саморазправа. Малко по-късно се чули изстрели и върху полицаите и служебния автомобил се изсипали оловни сачми.

При извършения оглед на пътното платно и по дрехите на служителите са намерени 18 броя сачми. С.С. бил задържан, а синът му се издирва. По случая се водят разследвания за закана спрямо длъжностно лице и възпрепятстване на изпълнение на задълженията му. За първото престъпление предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода за срок до пет години, а за второто – до три години.

Трима души пък са ранени след катастрофа в столичния квартал „Младост 1“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес към 14.06 часа в полицията е постъпил сигнал за пътнотранспортното произшествие, което се случило на ул. „Йерусалим“.

Инцидентът е възникнал между два леки автомобила. Единият от тях е бил патрулка. По първоначални данни при сблъсъка са пострадали трима души. Един е бил в цивилната кола, а другите двама са служители на реда. Ранените са откарани в болница за оказване на медицинска помощ. На мястото на катастрофата се извършва оглед. Работи се по изясняване на причините, довели до инцидента.

Пострадалите са настанени в УМБАЛ „Св. Анна“-София. В момента преглеждат състоянието им, съобщиха от лечебното заведение. Един от ранените – полицай на 29 г., е с открита рана и съмнения за фрактура в областта на коляното. Другият униформен – на 31 г., е със съмнения за фрактура на ръката. Шофьорът на цивилния автомобил се е отървал с охлузвания.

Вашият коментар