Home » Свят » Владимир Путин: Русия е непобедима

Владимир Путин: Русия е непобедима

Сподели новината

Русия днес е толкова "непобедима", колкото е била и по време на Втората световна война, заяви Владимир Путин на среща с тийнейджъри по повод началото на новата учебна година, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Разбрах защо спечелихме Великата отечествена война: невъзможно е да победиш народ с такъв начин на мислене. Бяхме абсолютно непобедими тогава и все още сме", заяви руският президент, който редовно прави паралели между войната срещу нацистка Германия и започнатата от него инвазия в Украйна.

Путин разказа съдържанието на писмата, разменени между баща му, който се е сражавал на фронта, и дядо му. Руският държавен глава заяви, че е впечатлен от решителността на дядо си, който, след като току-що е загубил съпругата си, убита във войната, нарежда на сина си: "Бий гадовете!"

"И днес такива семейства съставляват огромното мнозинство" от населението, добавя руският президент.

Срещата на Владимир Путин с тийнейджърите съвпадна с началото на новата учебна година и началото на курсовете по патриотично възпитание, въведени малко след началото на нападението над Украйна.

Москва представя настъплението си срещу съседната държава като екзистенциална борба, обвинявайки украинската власт, че е в ръцете на антируски неонацисти и служи на Запада, решен да унищожи Русия, припомня АФП. Освен това Путин смята анексирания през 2014 г. Крим, както и окупираните източна и южна част на Украйна, за руски земи, които никога не е трябвало да бъдат присъединявани към друга държава.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.