Виене и плач се носели от „къщата на ужасите“ в Свищов

 

„Не съм виждала двете момичета от много години. Майка им казва, че са били по София. Никога не ни е давала телефон, въпреки че сме искали. Моите деца искаха да се свържат с тях, понеже заедно са отраснали!“. Това сподели Цветана Вълкова, съседка на жената, която държала заключени двете си дъщери в къщата на ул.“Георги Тишев“ в Свищов пред „Труд“.

Вълкова разказа още, че помни дъщерите, които днес са на 43 и 44 г. като добри деца. „Много умни бяха и двете. Едната, Стефка, пишеше стихове и рисуваше. Анжела пък с пълно отличие завърши. Изобщо много умни и добри деца!“, реди Цветанка Вълкова.

С майката на Анжела и Стефка обаче Вълкова се виждала често в квартала. „С нея се срещаме, ако не всеки ден, поне два пъти в седмицата… Питала съм я за децата, моите деца когато са ми гостували, са я питали за тях, но тя е казваше, че са в София“, сподели още Вълкова.

По случая от работи и Районната прокуратура в Свищов. Според наблюдаващия прокурор Блага Георгиева, тепърва ще се назначават медицински експертизи, които да уточняват психичното състояние на трите жени, както и това дали двете са с атрофирали мускули или двигателно активни.

Ще бъдат разпитвани и други съседи, и близки на трите жени. Комшии обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.

Вашият коментар