Експлозия съсипа луксозна къща на врачански бизнесмен

 

Пожар е избухнал вчера във Враца. Камина е гръмнала и е подпалила новопостроена къща в областния град, пише bulnews.bg. Инцидентът се е случил малко преди 17 часа. Потърпевш е врачански бизнесмен, чийто дом е в района на митницата.

Нещастието е станало малко след като отоплителният уред, който е на твърдо гориво, е бил запален. Първоначално се чул силен гръм, а секунди по-късно пламъците обхванали първия етаж от къщата на потърпевшия. Мъжът веднага подал сигнал на тел. 112, а докато огнеборците пристигнали, пламъците стигнали и до част от втория етаж. След намесата на пожарникарите огнената стихия била овладяна, но щетите от пожара са големи.

Бизнесменът, който пожелал името му да остане в тайна поради лични причини, заявил че е построил голямата двуетажна къща преди няколко години.

„Нямам застраховка на къщата. Все се канех да направя, но отлагах, защото никой не очаква, че именно на него ще му се случи белята. Ние българите сме такива, правим застраховки на имуществото си едва след като стане инцидент“, коментира врачанинът.

В момента ударна бригада разчиства изгорелите вещи и техника и се опитва да отстрани водата, с която пламъците са били потушени. Цялата къща е в сажди и мирише на изгоряло. Ремонтът по възстановяването на къщата ще струва цяло състояние, прогнозират работниците, които изхвърлят изгорелите вещи.

Вашият коментар