Home » Свят » Украйна обвинява руски бизнесмен във финансиране на руската военна машина

Украйна обвинява руски бизнесмен във финансиране на руската военна машина

Сподели новината

Украинската Служба за сигурност (СБУ) обяви, че подозира руския бизнесмен Михаил Фридман във финансирането на руската агресия срещу Украйна. Според СБУ, Фридман е влял около 2 милиарда рубли в няколко военни завода в Русия, които се свързват с военните усилия на Русия в Украйна.

СБУ обвинява Фридман и в участие в "масовото разпространение" на продоволствени дажби, облекло и други продукти под марката "Армия на Русия", които се доставят на руските войски на фронтовата линия.

СБУ също така твърди, че Фридман организира събирането на материална и техническа помощ за окупационните части на Русия в Украйна. Освен това, Фридман е обвинен в сътрудничество с руските специални служби за провеждане на мобилни комуникации, контролирани от Русия, в окупираните региони на Украйна.

Фридман напусна Русия след началото на войната в Украйна и в момента живее в Лондон. Той и други руски олигарси, включително Петър Авен, са били обект на санкции от страна на различни западни държави, включително ЕС и САЩ.

Тези обвинения и санкции срещу руски олигарси продължават да бъдат част от напрежението между Русия и Запада в контекста на украинския конфликт и други международни въпроси, цитира news.bg.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар