Home » Свят » НАСА обяви, че няма извънземен живот

НАСА обяви, че няма извънземен живот

Сподели новината

НАСА обяви в четвъртък, че изучаването на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) ще изисква нови научни техники, включително и модерни спътници, както и промяна в начина, по който се възприемат НЛО, съобщи Асошиейтед прес, предаде БТА.

Космическата агенция на САЩ публикува резултатите от едногодишните си проучвания на НЛО в 33-страничен доклад. Авторите му от независим екип, ангажиран от НАСА, предупреждава, че отрицателните възприятия, свързани с НЛО, пречат на събирането на данни. Но официални представители казаха, че участието на НАСА би следвало да намали стигмата върху явленията, определяни от НАСА като неидентифицирани аномални феномени (НАФ).

На този етап няма причина да заключим, че съществуващите съобщения за НАФ имат извънземен произход, се посочва в доклада. Авторите на доклада – екип от 16 експерти, отбелязват, че изкуственият интелект и машинното обучение са важни за идентифициране на редки явления, включително и НЛО.

На единствената си публична среща по-рано тази година членовете на независимия авторски екип, подбрани от НАСА, настояха, че няма категорични доказателства за извънземен живот, свързван с НЛО. Учени, експерти по авиация и изкуствен интелект и пенсионираният астронавт от НАСА Скот Кели, първият американец, прекарал почти цяла година в космоса, участват в независимия екип, който не е имал достъп до класифицирана информация. Специалистите са разчитали на некласифицирана информация в опита си да разберат по-добре необяснимите явления и обекти.

От НАСА казаха, че не може да се направят научни заключения въз основа на толкова малко висококачествени наблюдения. Правителството има предвид наблюдения на необясними НАФ срещу НЛО. Началото на изследването бе преди година и струва под 100 000 долара.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.