Home » България » Росица Матева: Призоваваме членовете на секционните комисии да не бързат и да прочетат внимателно протоколите

Росица Матева: Призоваваме членовете на секционните комисии да не бързат и да прочетат внимателно протоколите

Сподели новината

Не бих казала, че имаме проблеми със софтуера за изборите. Той просто трябваше да бъде надграден. За местните избори ще се гласува с три бюлетини. Само в някои общини на Столична община ще се гласува с 4, тъй като ще се избират и кметове на райони. Това заяви в предаването „Денят на живо“ по Nova News заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева, цитирана от novini.bg.

„Изискванията към изпълнителя са, когато застане избирателят пред машината, да се визуализират вариантите и той да избере, като ще има и опция за връщане“, обясни тя.

Във връзка с фиктивните регистрации на адреси преди изборите, Матева заяви: „След като се проведат изборите, ние изпращаме списъците на ГРАО, за да се разбере дали има нарушаване на изборните правила. Ако има двойно гласуване или друго нарушение – данните се подават към прокуратурата“.
На въпрос как да се намалят грешките в изборните протоколи Матева каза следното: „ЦИК прие решение за възнагражденията на СИК, както и отделно да се заплати на членовете, които провеждат обучения. Призоваваме членовете на СИК-овете да се отнесат отговорно с ангажимента си, да прочетат внимателно протоколите и да не бързат. Ако данните са коректни, ще предадат по-бързо протокола си и няма да чакат“.

Ще има видеонаблюдение и на тези избори, каза още Матева.

Поставете оценка:




3

Оценка 3 от 2 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар