Home » Свят » Нигерия ще изстрелва изкуствен спътник

Нигерия ще изстрелва изкуствен спътник

Сподели новината

Д-р Халилу Шаба, генерален директор на Националната агенция за космически изследвания и развитие на Нигерия (NASRDA), заяви, че Нигерия е пропуснала да изстреля спътник по време на предишното управление поради липса на достатъчно средства, предаде нигерийската новинарска агенция НАН.

В интервю за НАН Шаба обясни, че по това време агенцията е обмисляла изграждането на комуникационен спътник, който е имал по-голяма възвръщаемост на инвестициите.

Той също така каза, че поради недостига на средства агенцията е решила да премине към търговска дейност, като вземе пари назаем.

Шаба каза: "Преминаваме към изграждането на комуникационен нигерийски сателит, който ще бъде от първостепенна важност за нашата икономика."

"Мислим за комуникационен сателит и сателит за наблюдение на Земята. Опитахме се да изстреляме сателит при предишната администрация. Тогава се разминахме на косъм, тъй като правителството разглеждаше начините на финансиране. Ние поискахме това да стане чрез заем, който да бъде изплатен", обясни Шаба проблемите, заради които не е бил изстрелян изкуственият спътник.

"Сега се връщаме отново, за нов опит", каза генералният директор на NASDRA.

Шаба подчерта, че сателитите изискват доста средства, докато правителството се бори с ограничените ресурси, за да се справи с много проблеми едновременно.

"Ще вземем парите като заем, ще построим нашия сателит и ще бъдем принудени да се отчитаме за него. И мога да ви уверя, че това е един от начините да се справим", допълни генералният директор.

Той заяви още, че агенцията проучва всички източници на приходи като алтернативни средства за финансиране, за да гарантира осъществяването на идеята.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.