Home » България » Мартин Димитров: Държавните финанси са стабилни

Мартин Димитров: Държавните финанси са стабилни

Сподели новината

Държавните финанси са стабилни. Обективните данни сочат, че за месец септември дефицитът е 0.4%, което означава, че на годишна база той ще бъде около 2.5%. Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

„Служебният кабинет очакваше дефицит от 6.5% на годишна база за 2023 г. Към септември той е 0.4%. Ако се движихме по графика на служебното правителство, трябваше да има 10 пъти по-голям дефицит. Това щеше да бъде истинската пробойна в бюджета. Ние не го допуснахме. Данъците не бяха повишени. На този фон да имаш стабилни публични финанси и да говориш за големи пробойни, може да означава или политически разказ, или това, че планираш пробойна в бюджета, която трябва да обясняваш по някакъв начин”, каза Димитров.

Според него зад твърденията за бюджета на лидера на ГЕРБ, стоят политически мотиви. „Вероятно те са свързани с наближаващите избори и възможност за постигне на най-добър резултат”, каза още Мартин Димитров.

Той уточни, че за България е било важно да има правителство. „За мен това правителство има подкрепата на ПП-ДБ и ГЕРБ. Дали и доколко трябва да участва трети политически субект, е разговор, който тепърва трябва да се изясни“, каза Димитров.

Той уточни, че трябва да има споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ, което да указва какви са ангажиментите на партиите в необходимите реформи. „Липсата на споразумение за гарантиране на реформите води до това да се случват всякакви мнозинства. За да се сложи ред в работата, трябва да има такова споразумение. Това вероятно ще се случи след местните избори”, добави Димитров.

Поставете оценка:




2

Оценка 2 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар