Проф. Константинов: Политиците да спрат да си мерят някои неща

 

В България ни държат в перманентен скандал. Нашите политици трябва да спрат да си мерят някои неща. Ние сме ги поставили да вършат друга работа. На финала ние ще преценим на кой е по-голямо това, което си мерят. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ проф. Михаил Константинов. Той коментира последния политически скандал между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

„В този свят всичко опира до личното. Скандалът започна от думите на премиера, който говори за сив кардинал, който работил за някой си. Последва хипер реакция на президента. Аз призовавам всички служители на президентството, които нямат допуск до класифицирана информация, да поискат такъв. Борисов и Радев трябва да разберат, че България е над всичко“, категоричен беше проф. Константинов.

По темата отношение взе и политологът Антоний Тодоров. „Не мисля, че това е състезание между двама мъжкари. Така омаловажаваме тяхната работа. Според мен, проблемът възникна още, когато Народното събрание избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Ако сега има някакъв конфликт, той опира до това кой взима решението. Този скандал не води до дивиденти за нито един от двамата“, разкри той.

„При този скандал видяхме желание двамата ръководни фактори в държавата да се позиционират. Според мен студената война между двамата е свършила и е започнала гореща такава. Пеевски е метафора. Не случайно двамата го използваха в спора си. За да се излезе от ситуацията, метафората трябва да започне да се изпълва със съдържание“, каза от своя страна Антоанета Христова, директор на Института за изследване на населението и човека.

Вашият коментар