Океанът изхвърли край Филипините гигантско същество с еднометрова паст

Жители на филипинско село намериха на брега на Източен Негрос широкоуста акула, съобщава Daily Star. Рибарят Питър Рамирес разказа, че, въпреки опасността, местните са се опитали да помогнат на рибата, но усилията им се оказало безплодни.

Работата е там, че дълбоководното същество е много чувствително към всякакви движения по морското дъно. Затова появата на рибата сочи, че нещо странно се случва на дъното на океана. Например, преди земетресения и цунами в Тохоку в Япония през 2011 година на брега бяха изхвърлени около 20 риби гребла.

В момента Бюрото по риболов и водни ресурси на Филипините разследва причината за смъртта на акулата. Това не е първият случай, по-рано в Тихия океан бе уловена акула мутант със зъби на змия.

„Това е голямо нещастие. Налице е усещането, че наближава нещо страшно. Може да има глобална катастрофа, готвим се за нея“, казва местният жител Паулино Окана. Широкоустата акула бе открита през 1976 година. Оттогава тази риба е била видяна само 65 пъти. Тя стига до пет метра дължина. Дълбоководното същество е било забелязвано до Япония, Тайван и Филипините.

Вашият коментар