Home » Свят » Демонстрации в защита и на Израел, и на палестинците

Демонстрации в защита и на Израел, и на палестинците

Сподели новината

В Белгия снощи се състояха демонстрации в защита и на Израел, и на палестинците, съобщиха местни медии.

Подкрепящите Израел, събрани в близост до сградата на Европейския парламент в Брюксел, са призовали институциите на ЕС да положат усилия за освобождаването на взетите от "Хамас" заложници. Те са заявили, че действията на "Хамас" са посегателство срещу цялото човечество.

В Брюксел събитието в подкрепа на Израел след нападението на "Хамас" е привлякло около 400 души по данни на полицията, а проявата в защита на палестинците – около 1500 души. В Антверпен също е имало проява в подкрепа на Палестина с около 600 участници, цитирана от БТА.

Демонстрацията в подкрепа на палестинците се е състояла близо до Белгийското министерство на външните работи. Участниците са настояли за "край на израелския колониализъм". Техните съмишленици в Антверпен са скандирали "деколонизация" и "Свободна Палестина".

Във Федералния парламент също е имало напрегнат дебат с премиера Александер де Кро. "Хамас" са терористи, но държавата Израел е също "терористична организация", е заявила Софи Меркс, председател на групата на комунистическата партия. Според нея проблемът не може да се реши, ако това не бъде отчетено. Меркс е призовала за освобождаване на окупираните от Израел палестински територии.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.