Home » България » Рамадан Аталай: Асен Василев да спре да се занимава с енергетиката

Рамадан Аталай: Асен Василев да спре да се занимава с енергетиката

Сподели новината

„Енергетиката, доставката и осигуряването на енергийни суровини са сложна тема и управляващите или не искат да я асимилират, или искат да служат само на определени техни надзиратели, които от дълго време се опитват да направят така, че енергийната сигурност на България да изпадне в тежка ситуация“. Това каза пред БНР депутатът от ДПС Рамадан Аталай, зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика.

По думите му „говоренето на управляващите е недалновидно и безотговорно“.

„Министър Асен Василев изземва функциите на министъра на енергетиката. На всички е ясно, че и в Катар има газ, и в Алжир, може да се достави през Гърция, през Турция, но такива неща се съобщават, когато вече има договори. Тогава можеш да излезеш и да кажеш, че няма да купуваш газ от другата страна“.

В предаването „12+3“ Аталай подчерта, че „г-н Василев трябва да спре да се занимава с енергетиката на България“.

„Рисковете са, че в края на годината можем да нямаме 3 млрд. куб. м газ, които получаваме от Русия. Фирмите ще фалират. Или пък обратното – ще имаме 50% по-скъп газ от друго място“.
Депутатът подчерта, че нито една страна в Европа не е казала, че прекратява преговорите за доставка на газ от Русия.
„Трябва да се разбере кой и откъде суфлира тези неща на нашите управляващи“.

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 3 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар