Борисов: ГЕРБ ще обяви кандидата за президент през септември! С който пия кафе, си отива

ГЕРБ ще обяви кандидат президент през септември. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия. Борисов коментира и изказването на Георги Първанов, който намекна, че е възможно да се кандидатира. „Пожелавам му успех. Видя се, защо АБВ излезе от властта – заради изборите. Те са като ДСБ“

„Калфин е безспорен професионалист, той постъпи много коректно“, каза още Борисов. Личните причини на Плевнелиев бяха много убедителни, каза Бойко Борисов. Той обясни, че е разговарял с президента Росен Плевнелиев ден преди той да обяви на брифинг, че няма да участва в президентските избори за втори мандат. Премиерът не искал да разговарят през медиите. Плевнелиев му казал “достатъчно сериозно и убедително”, че има лични причини. “Освен, че е достоен човек, той има много качества и ще продължи да работи успешно след мандата си”, каза Борисов. Той подчерта, че много го цени и че двамата остават приятели в живота и ще продължат да работят заедно.

Борисов коментира и изказването на Георги Първанов, който намекна, че е възможно да се кандидатира. „Пожелавам му успех. Видя се, защо АБВ излезе от властта – заради изборите. Те са като ДСБ“. За Лютви Местан коментира с усмивка: „С който пия кафе, си отива“.

На въпрос дали Реджеп Ердоган се намесва във вътрешната политика на България, Борисов отговори, че турският президент се е настанил много добре в политиката. Той поясни, че Ердоган е изключително тежък характер и каза, че дори това е обсъдил и с Ангела Меркел. „Нашите отношения за момента са такива, че спазваме думите си“, поясни премиерът.

„Нека да не дърпаме дявола. Има големи началници в Европа, които да се занимават с Турция“, каза Борисов. Той сподели, че преди време в една нощ около 40 000 – 50 000 бежанци е имало до Одрин и лично Давутоглу е отишъл при тях и ги е убедил да се върнат в Истанбул. „Сега натискът върху границата е почти нулев“, заяви премиерът.

Борисов коментира и референдумът на Слави Трифонов. На въпрос дали го е страх от него, той отговори кратко и ясно: „Глупости“. „Трифонов е прекрасен певец и шоумен. Три часа ефир са му дали и всеки ден той се занимава с мен, сега аз не искам да си губя времето с него“, заяви премиерът.

Строежите на магистралите “Марица” и “Струма” бяха изцяло провалени проекти и трябваше да се връщат пари дори за изградените участъци. Това са пропуски на предишното правителство, то направи дълговете, каза премиерът. Така той коментира критиките на новото ръководство на БСП към правителството на ГЕРБ, като каза, че те като опозиция са длъжни да говорят така.

Прокуратурата и ГДБОП започнаха акция във врачанското с. Галиче, защото проблемът с палежите на автомобили там не може да продължава. По обяд ще има информация от службите, каза още Борисов.

Внучето ми спира да плаче, когато види щангата. Като вдигам явно дрънка и това го забавлява, разкри Бойко Борисов. Той представи наследника си във Фейсбук и обра хиляди лайкове.
„Усмихва се, когато ме види, че тръгвам натам“, коментира премиерът. „Имам една стая с щанга, която вдигам, след като играя футбол или тенис. Затова се снимах с него там“, обясни Борисов за Бойко-младши.

Вашият коментар