Home » България » Безлов: Божков неслучайно беше монополист 20 години

Безлов: Божков неслучайно беше монополист 20 години

Сподели новината

„Имам съмнения, че бизнесът на Божков е толкова голям, защото е честен бизнесмен. Той е монополист от 20 години, това не е случайно. През всичките години силно е зависел от държавата. Рекетът се извършва през посредници и фирми, не става лично. Противните твърдения ми изглеждат като шега“. Това заяви за „Твоят ден“ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според него през 2015 година е имало удвоен оборот от хазарт спрямо 2008 година. „Вие отнемате това от обикновения човек и го разпределяте към монополист. Изведнъж се оказа, че сме номер едно в Европа, като харч на обикновения българин за хазарт“, посочи той. И допълни, че е политическият сблъсък е за смяната на ВСС. „В рамките на доброто му познаване е предположението дали ще сменят Гешев. Аз бих назначил друг главен прокурор, ако бях кукловод. Големият проблем е политическото договаряне, той е свързан със справедливостта“, подчерта Безлов.

По думите му заради предположението, че банкнотите от 500 евро се използват от престъпността, ЕС ги следи.

От своя страна адвокатът Людмил Рангелов смята, че Божков не е бил на процесуален разпит, а това е само събиране на информация. „Не се съмнявам, че парите са дадени за подкуп, защото всички събития изглеждат достоверно. От други мои клиенти ми е известно, че се рекетира бизнеса. До момента обвинението не е достатъчно обосновано, за да издържи в съдебна зала“, категоричен е той.

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 1 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар