Home » Свят » Австралия въвежда допълнителни мита от 35 процента за всички стоки, внасяни от Русия и Беларус

Австралия въвежда допълнителни мита от 35 процента за всички стоки, внасяни от Русия и Беларус

Сподели новината

Правителството на Австралия въвежда допълнителни мита от 35 процента за всички стоки, внасяни от Русия и Беларус, се съобщава на официалния правителствен сайт.

На 1 април страната ще отправи официално уведомление, че оттегля статута на "най-облагодетелствана нация" и ще започне да прилага допълнителните мита от 25 април 2022 година за целия внос от Русия и Беларус към тарифите, които вече са в сила.

Към момента Австралия вече е въвела санкции срещу над 500 граждани на Русия и Беларус, включително президентите на двете страни, Владимир Путин и Александър Лукашенко. В сила са и значителни икономически санкции, включващи забрана за износ на оръжия и части за тях, суровини и оборудване за добив на петрол и газ.

В съобщението на правителството се посочва също така, че Канбера осигурява 91 млн. долара военна помощ за Украйна и 65 млн. долара за хуманитарна подкрепа, 70 000 тона термални въглища, както и временна визова програма и помощ за украинските общности в Австралия, предаде БТА.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар