ФИФА започнала разследване заради ЦСКА-София на Гриша Ганчев

 

На 1 юли е започнало разследване на ФИФА срещу БФС заради многобройни жалби по казуса с ЦСКА-Литекс-София. Това съобщи спецът по спортно право Георги Градев, цитиран от „7 дни спорт“. Официални оплаквания има и в световната централа, и в УЕФА. Жалби има от засегнати лица и организации в България и чужбина.

„Да се надяваме, че този път ще действат бързо и ще пипат здраво. Уточнявам, че дисциплинарното производство е само срещу Българския футболен съюз“, написа Градев. Ако ФИФА намери достатъчно аргументи в жалбите и даде ход на производството, за българския футбол може да стане страшно – спиране на националния отбор от квалификациите и изхвърляне на евроучастниците от европейските клубни турнири за година.

Жалбите са най-вече за ощетяване на държавата и кредитори с 23 милиона лева чрез опит за подмяна на истинското ЦСКА, което е напълно незаконно. Пратени са и изявленията на клубния сайт на „червените“, контролиран от ръководството на ЦСКА-София, както и на Гриша Ганчев в телевизионно интервю. В тях се благодари за намесата на премиер и спортен министър. Подобни действия не са толерирани от ФИФА.

Вашият коментар