Home » Свят » Вижте кой е в бункера заедно с президента Зеленски

Вижте кой е в бункера заедно с президента Зеленски

Сподели новината

Президентът, Володимир Зеленски, отказа убежище в чужбина от началото на нахлуването на Русия в Украйна и продължава да работи в Киев.

Екипът на държавния глава включва дипломати, военни и икономисти.

Зеленски и неговият екип се фокусираха върху дипломатически, отбранителни и икономически области. Външнополитическата дейност е поверена на Андрий Ермак, ръководител на кабинета на президента – работи с Белия дом; Министърът на външните работи, Дмитрий Кулеба – преговаря с правителствата на страните по света; Андрей Сибига, заместник-ръководител на Офиса на президента на Украйна, който подготвя т. нар. "дипломатическа рамка" за президента и неговите сътрудници преди важни преговори.

Освен това, Зеленски върши и по-голямата част от дипломатическата работа. Той провежда разговори с международни лидери, срещи с партньорите на Украйна в Киев, общува с журналисти и дава интервюта, включително и за руски медии. В същото време за отбраната отговарят министърът на отбраната, Алексий Резников, секретарят на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна, Алексий Данилов, главнокомандващият въоръжените сили на Украйна, Валерий Залужни, както и редица други военни командири.

Министър-председателят, Денис Шмигал, който отговаря за координацията и стабилизирането на икономиката, се е заел и със състоянието на икономиката в условията на пълномащабна война на Руската федерация срещу Украйна.

От своя страна, министърът на икономиката, Юлия Свириденко, и заместник-ръководителят на ОПУ, Ростислав Шурма, генерират идеи и търсят нови възможности, които биха направили възможно намирането на средства. Заместник-ръководителят на кабинета на президента, Кирило Тимошенко, работи с регионите и наблюдава ситуацията. Министърът на инфраструктурата, Александър Кубраков, е поел основните въпроси, сред които доставката на помощ и бързото възстановяване на инфраструктурата.

Председателят на Върховната Рада, Руслан Стефанчук, рядко се появява в медиите, но също така продължава да работи. До момента той координира работата на парламента и кабинета на президента – изслушва нуждите на ОПУ и информира какво работи Радата, така че решенията да се вземат бързо, без дълги ревизии и обсъждания.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар