Home » България » БСП не среща подкрепа за хартиените бюлетини

БСП не среща подкрепа за хартиените бюлетини

Сподели новината

Предложението на БСП за връщане към хартиените бюлетини успоредно с машинното гласуване, не среща подкрепа от коалиционните им партньори. Част от опозицията също изрази резерви. Идеята на БСП за връщане на хартиените бюлетини като начин за увеличаване на избирателната активност и премахване на затрудненията за част от електората, не среща подкрепа у коалиционните им партньори, съобщава БНР.

Атанас Атанасов напомни:

„Ние от Демократична България имаме последователна политика, че сме само за електронно гласуване и то доказа своята ефективност“.

Стою Стоев от ПП отхвърли част от мотивите на левицата:

„Няма анализ от ЦИК направен, но е видно, че тези избори бяха най-честни до момента и една от основните причини за това беше машинното гласуване“.

Ива Митева от „Има такъв народ“ намира предложението за странно:

„Категорично против! Доста непоследователно парламентарно поведение“.

Атанас Зефиров от БСП не приема упреците за раздор в коалицията и, че се цели предсрочен вот. „Това, че сега ги внасяме тези промени в Изборния кодекс означава, че няма да има скоро избори. Най-близкият хоризонт за избори, това са местните избори“.

Опозицията е разделена.

От „Възраждане“ са против, защото вече са били сред най-ощетените, обясни Петър Петров:

„Ние сме много подозрителни към подобни законодателни инициативи“.

От ГЕРБ обаче заявиха подкрепа. Тома Биков смята за неслучайно:

„Нито една европейска държава да няма само машинно гласуване. Ще ги подкрепим. Ние имаме трайна позиция по този въпрос“.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар