Home » Свят » Русия е предала на САЩ нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна

Русия е предала на САЩ нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна

Сподели новината

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС.

"800 милиона долара, такава е стойността на оръжията, които ще бъдат доставени за Киев от Вашингтон", подчерта Антонов в интервю за телевизия "Русия-24". "Това е огромна сума, тя не помага на търсенето на дипломатическо решение, регулирането на ситуацията", добави посланикът. "Предавали ли сме нота – да, подчертахме неприемливостта на ситуацията", заяви той, като уточни, че Русия е поискала прекратяване на тази практика.

САЩ "се опитват да повишат още повече залозите и да изострят ситуацията", според Антонов. "Задачата е да не се допусне, както американски сенатори заявяват открито, Русия да стои твърдо на краката си, руските интереси да се уважават по света, да се чува гласът на Русия", добави дипломатът.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.