Колетите с храна и дрехи за Хитрино ще се изпращат безплатно

 

Куриерските пакети, адресирани до кметството и жителите на Хитрино, или до кризисния щаб в село Тимарево, ще се приемат за период от един месец като служебни пратки и няма да се заплащат от подателите.

Български пощи също се включват в кампанията за подпомагане на Хитрино, което е в бедствено положение след жп инцидента, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Пратките трябва да бъдат с тегло до 20 кг. Получателят да бъде кметството на Хитрино, жителите на селото или кризисният щаб в Тимарево.

Допустимото съдържание на пратките са хранителни продукти, дрехи, завивки, стоки от първа необходимост и др. Пакетите ще бъдат приемани във всички пощенски станции на „Български пощи“ ЕАД и офисите на СП ИМС/Булпост. Колетите трябва да бъдат отворени за проверка на съдържанието пред служител.

„Български пощи“ ЕАД ще осигури служебно приемане и изплащане на обикновени пощенски парични преводи до жителите на Хитрино и до откритата сметка за дарения от община Хитрино: „ТЪРГОВСКА БАНКА Д“ АД BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

До възобновяването на дейността на пощата в Хитрино, услугите, включени в кампанията, ще се извършват от станцията в Тимарево. Междувременно, служители на пощите ще се свързват с евакуираните жители на селото, за да уточнят на какъв адрес ще бъдат доставяни спешните пратки за тях.

Вашият коментар