Home » Новини » Борис Джонсън с ужасяваща прогноза за бъдещето на Украйна

Борис Джонсън с ужасяваща прогноза за бъдещето на Украйна

Сподели новината

Британският премиер Борис Джонсън изрази опасения, че е възможно върху Украйна да бъде оказан натиск да се съгласи да сключи мирно споразумение с Русия, което не е в интерес на Киев, предаде Ройтерс. Според него подобна стъпка би могла да бъде предприета с оглед на икономическите последици, които Европа претърпява вследствие на войната.

„Твърде много страни казват, че това е европейска война, която е ненужна… и следователно ще се увеличава натискът украинците да бъдат насърчени – а може би принудени – да постигнат лош мир“, заяви Джонсън пред медии в столицата на Руанда Кигали, където участва в среща на Общността на нациите.

Той каза, че ако руският президент Владимир Путин успее да постигне целите си в Украйна, това би имало опасни последици за международната сигурност и би довело до „икономическа катастрофа в дългосрочен план“. На 24 февруари руската армия започна пълномащабна война срещу Украйна, която продължава и до днес. Киев призова западните си партньори да предоставят оръжия на украинската армия, за да може руската да бъде победена и така да се спрат хищническите амбиции на Путин в Европа. До момента обаче Украйна получава много малка част от оръжията, които е поискала.

Поставете оценка:

3

Оценка 3 от 4 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.