Home » Наука и технологии » Nikon спира да прави DSLR фотоапарати

Nikon спира да прави DSLR фотоапарати

Сподели новината

Nikon ще спре да прави класически DSLR камери, разкрива изданието Nikkei Asia. Според тях, подобряващите се технологии при смартфоните преобръщат DSLR индустрията, което ще принуди и други производители да преминат към тази мярка. Японският производител все пак няма да спре изцяло да прави фотоапарати и ще се съсредоточи към безогледалните тела.

През последното десетилетие на пазара се появиха изключително много безогледални тела и макар от Nikon да влязоха малко по-късно в тази надпревара, телата на компанията се продават изключително добре. През 2020 година продажбите на безогледални тела дори са изпреварили тези на SLR камерите с над 500 хиляди броя.

Nikon спира да прави DSLR фотоапарати

При Nikon нещата също стоят по подобен начин, тъй като около 50% от печалбата на компанията идва именно от безогледалната техника, докато 30% от нея са от класическите DSLR тела. Очаква се преди официалния край на DSLR телата, Nikon да представи още поне няколко модела, един от които ще бъде D6.

Поставете оценка:

2.4

Оценка 2.4 от 10 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар