Home » Наука и технологии » Rivian също започна да уволнява скоростно

Rivian също започна да уволнява скоростно

Сподели новината

Наскоро Илон Мъск отново попадна в обектива на световните медии след като сподели за плановете си за масово уволняване на служители от различни заводи на марката в целия свят. Милиардерът бе критикуван, а голяма част от служителите които напуснаха компанията намериха нови работни места при основни конкуренти.

Rivian също започна да уволнява скоростно

Един от тези конкуренти бе Rivian, където служителите можеха да продължат на подобни позиции в подобна сфера на работа. Сега, обаче, американският производител на електрически автомобили последва примера на Tesla и обяви, че 700 служители са загубили своите работни места в скорошно „разчистване“. Новината бе потвърдена от изпълнителният директор на компанията, който сподели и причините за това.

Rivian също започна да уволнява скоростно

„Ние направихме някои промени покрай Rivian, включително приоритизиране на различни програми (и спиране на други), стопирайки определени програми, които не са свързани с производството и правейки сериозни усилия, за да намалим разходите за материали и производство.“. Съкращаването на работните места е свързано с намаляването на разходите, като от Rivian го определят като начин за израстване в настоящите условия.

Към момента в офисите на компанията във Великобритания и САЩ работят около 14 хиляди служители. Това означава, че около 5% от тях ще трябва да си търсят нова работа. Не се съобщава дали от компанията имат подобни планове това да продължи или настоящите съкращения ще нормализират нещата.

Поставете оценка:

3.3

Оценка 3.3 от 7 гласа.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар