Home » Свят » ФБР иззе един куп „строго секретни“ документи от дома на Тръмп

ФБР иззе един куп „строго секретни“ документи от дома на Тръмп

Сподели новината

Агентите на ФБР, които претърсиха дома на бившия президент Доналд Тръмп “Мар-а-Лаго”, иззеха 11 комплекта секретни документи, включително някои, обозначени като строго секретни, според заповед за обиск, издадена от съд във Флорида в петък, пише изданието The Wall Street Journal.

Агентите на Федералното бюро за разследване взеха около 20 кутии с предмети, класьори със снимки, ръкописна бележка и изпълнително позволение за помилването на съюзника на г-н Тръмп Роджър Стоун, това показва списък на вещите, извадени от имота. В списъка, състоящ се от три страници, е включена и информация за президента на Франция. Списъкът се съдържа в документ от седем страници, който включва и заповедта за претърсване на помещенията, издадена от федерален съдия във Флорида, пише изданието The Wall Street Journal.

Сред иззетите архивни документи има и такива с гриф "строго секретно" и с гриф "поверителна категоризирана информация", особена категория гриф, имащ за цел да опази най-важните тайни на САЩ и такива, които ако бъдат разкрити, биха могли да навредят на американските интереси. В съдебните книжа не са посочени конкретни подробности за иззетите документи, нито за информацията в тях.

Източник: изданието The Wall Street Journal

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране.Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани.Ние държим на прозрачността и истината.Заповядайте прочетете полезна информация и тук:365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Leave a Reply

Your email address will not be published.