Румънската полиция арестува бивш депутат, създал престъпна група

 

Правоохранителните органи на Румъния арестуваха тази нощ в сръбската столица бившия румънски депутат Себастиан Гице, издирван за пране на пари и създаване на международна престъпна групировка. Това съобщи Генералният инспекторат на румънската полиция, цитиран от ТАСС.

Влиятелният в миналото политик и предприемач бе задържан при „комплексна операция на Управлението за специални операции и Управлението за криминални разследвания“, казва се в съобщението. В момента на арестуването му Гице предявил фалшиви документи на страна от ЕС, по някои данни документите са словенски.

За залавянето му румънската полиция благодари на Сърбия, Унгария, България, Гърция, Турция, Черна гора, Хърватия, Австрия, Италия и Франция. В момента тече процедура по прехвърлянето на Гице в Румъния, която може да продължи месец, защото между Сърбия и Румъния няма споразумение за екстрадиция.

Гице трябва да бъде съден по две дела за корупция, а и следствен по други две дела. Укрива се от правосъдието вече трети месец. Той изчезна на 21 декември 2016 година, нарушавайки мярката за неотклонение. Румъния го издирваше и чрез Интерпол.

Вашият коментар