Home » Свят » Продължават да търсят втория заподозрян за убийствата в Канада

Продължават да търсят втория заподозрян за убийствата в Канада

Сподели новината

Канадската полиция вече четвърти ден издирва втория заподозрян за убийството на 10 души при поредица от атаки с хладно оръжие в общност на коренното население и град наблизо, които потресоха страната, предаде Ройтерс.

За тридесетгодишния Майлс Сандерсън, чийто 31-годишен брат и съучастник Деймиън беше открит мъртъв в понеделник на следващия ден след кървавите атаки в провинция Саскачеван, се появиха съобщения, че е бил видян вчера в близост до мястото на атаките, на около 320 км северно от столицата на провинцията Риджайна.

Канадската кралска полиция обяви вчера тревога, предполагайки, че оцелелият заподозрян може да се появи в резервата Джеймс Смит Крий Нейшън и прикани местните жители да не излизат от домовете си и да бъдат бдителни. Телевизия Си Би Си съобщи за засилено полицейско присъствие в резервата след обявената тревога, но след това информира, че полицейското разследване е показало, че заподозреният не е там.

Местонахождението на Майлс Сандерсън остава неизвестно и гражданите са приканени да останат нащрек.

Службата по съдебна медицина на провинция Саскачеван и Канадската кралска полиция разпространиха тази сутрин информация за самоличността на 10-те жертви на атаката, сред които един мъж и една жена, съответно на 23 и 78 години, но не и за 18-те ранени, освен че сред тях има един тийнейджър, а останалите са пълнолетни.

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА И ОРИГИНАЛНАТА СТАТИЯ ТУК

Какво мислиш по темата?
Сподели новината

About 1DEN.BG Новините

1ден - 1den.bg съществува от 2016-та година, като се старае да предлага само истината на своите читатели. Чисти новини, такива каквито са, без цензуриране. Освен това се стараем да запазим и мненията на читателите, такива каквито са, реални, неподправени и също без да бъдат цензурирани. Ние държим на прозрачността и истината. Заповядайте прочетете полезна информация и тук: 365novini.com - Водещите новини ; Ko4.bg - С рогата напред ; Swoman - Мода, съвети, клюки и рецепти - Всичко за жената

Твоят коментар